Onderhoud van loodzuuraccu's? Dat is hoe je het doet! (2024)

Fabrieksgarantie in heel Europa | werkplaats in Duitsland

van Thomas Wachsmut

waarschuwing: Dit bericht heeft betrekking niet op conventionele voertuigaccu's. Wist u dat in 80% van alle gevallen het falen van Loodzuur batterijen en een daarmee samenhangend capaciteitsverlies, het zogenaamde Sulfatering van de batterij is de schuldige? Je hebt daarom professionele apparatuur nodig die speciaal is ontworpen voor... Onderhoud van de batterij waren ontworpen. Hiermee kunt u in een mum van tijd de functionaliteit van de batterij herstellen en de batterij in de toekomst laten werken. Om het volledige potentieel van tractiebatterijen, semi-tractiebatterijen, startbatterijen en stationaire batterijen te behouden, is dit essentieel regelmatig te onderhouden. We hebben de meest fundamentele en belangrijkste drie onderhoudsmaatregelen samengesteld om een ​​optimale betrouwbaarheid en functionaliteit van loodzuuraccu’s te garanderen. Controle regelmatig het vloeistofniveau in de loodzuuraccu en vul indien nodig bij uitsluitend Voeg gedestilleerd of gedemineraliseerd water toe.

de loodzuuraccu

De vloeistof in de batterij bestaat uit a Mengsel van zwavelzuur en water en heet elektrolyt. Het elektrolyt warmt op terwijl de accu wordt opgeladen en veroorzaakt delen van het water verdampen. Het water valt uiteen in waterstof en zuurstof, die in gasvorm ontsnappen. Dit proces zal elektrolyse genaamd. Na verloop van tijd neemt het vloeistofniveau in de accu af. Zodra het vloeistofniveau te laag is, komen de platen in de accucellen bloot te liggen, waardoor deze kunnen beschadigen. Tegelijkertijd neemt de concentratie zwavelzuur toe, wat betekent dat u de elektrolytniveaus moet corrigeren. In de volgende tekst leest u hoe u dit kunt doen.

1. Een niveau-indicator helpt u het vloeistofniveau in uw accu te controleren!

  • Een van de meest voorkomende vragen die ons worden gesteld via de commentaarfunctie van tuningblog is: “Hoe weet ik of ik water aan mijn accu moet toevoegen?“Met behulp van een speciaal ontwikkeld indicator U heeft het vloeistofpeil van uw accu’s onder controle zonder dat u dit voortdurend met de hand hoeft te controleren. Deze niveau-indicator geeft aan wanneer het vloeistofniveau te laag is en er water moet worden bijgevuld. De elektrolyt moet beslist de accuplaten bedekken voordat de accu wordt opgeladen. Zodra de panelen bedekt zijn, kunt u beginnen met laden. Houd tijdens het opladen het vloeistofniveau in de gaten, omdat de elektrolyt tijdens het opladen uitzet en kan overstromen als u per ongeluk te veel tankt voordat u gaat opladen.

2. Zorg ervoor dat er altijd gedestilleerd of gedemineraliseerd water beschikbaar is!

  • De batterij kan in geen geval gevuld worden met normaal water, omdat dit de batterij zou beschadigen. Geschikt water kan worden gekocht bij bouwmarkten, auto-onderdelenspecialisten of online en wordt ook wel ‘destillaat’, ‘gedeïoniseerd’ of ‘gedemineraliseerd’ water genoemd. Het bestaat uit zuiver water en is vrij van mineralen en onzuiverheden die het chemisch-fysische proces in uw accu kunnen verstoren. Met een ontziltingsapparaat Je kunt zelfs thuis gedemineraliseerd water maken. Eenvoudige ontziltingsapparaten zijn meestal gevuld met een soort hars die metalen en mineralen eruit filtert als er leidingwater in wordt gegoten, waardoor gedemineraliseerd water ontstaat dat geschikt is voor uw accu.

3. Een automatisch watervulsysteem voor de accu bespaart enorm veel tijd!

  • Een andere vraag die ons vaak wordt gesteld is: “Hoeveel gedestilleerd water moet ik aan mijn batterij toevoegen?Helaas is er geen algemeen antwoord op deze vraag, omdat deze verschilt van batterij tot batterij unterschiedlich is. Daarom adviseren wij de aanschaf van een automatisch accuwatervulsysteem. Deze beschikt over tankdoppen waaraan drijvers zijn bevestigd, die met waterslangen zijn verbonden. Het automatische systeem voorkomt dat de accu te vol raakt, waardoor u veel tijd en moeite bespaart. Het enige wat u dan hoeft te doen is ervoor te zorgen dat er altijd voldoende gedestilleerd of gedemineraliseerd water in de container zit. Het automatische vulsysteem doet de rest van het werk.

Loodzuurbatterijen balanceren

Het goed opladen van uw accu’s is de volgende onderhoudstaak, omdat het belangrijk is om beide accucellen gelijkmatig op te laden. De capaciteit van de verschillende cellen fluctueert steeds meer naarmate je de batterijen vaker gebruikt. Bij normaal opladen wordt de batterij niet gelijkmatig opgeladen, waardoor het kan voorkomen dat de ene cel volledig is opgeladen en de andere slechts half is opgeladen. Het gebruik van een speciaal egalisatie lader voorkomt dit en voert een egalisatielading uit. De cyclus van een egalisatielading bedraagt ​​ongeveer 11 uur, terwijl een normale oplaadcyclus 8 uur bedraagt. Wij adviseren een egalisatielading, b.v. B. uit te voeren in het weekend, aangezien het opladen en afkoelen iets meer tijd in beslag nemen. Als uw accu al last heeft van sulfatering, is het mogelijk om dit onder controle te houden en zelfs te verminderen. Hiervoor heb je er een nodig Herstel van de batterij voer een procedure uit waarbij men ervoor zorgt dat sterke stromen van korte duur door de accu worden geleid.

Houd de batterij schoon!

Het is belangrijk om zorg te dragen voor uw accu en deze schoon te houden, omdat accuzuur, vervuiling en stofdeeltjes stroomlekkage kunnen veroorzaken, waardoor de accu uit balans raakt en begint te ontladen. Een schone, goed onderhouden batterij is het allerbelangrijkste.

De volgende opmerking is essentieel:Om veiligheidsredenen adviseert tuningblog alle reparaties, inspecties en onderhoudswerkzaamheden uitsluitend om het in een gespecialiseerde werkplaats te laten uitvoeren! Hoewel onze informatie naar ons beste weten en overtuiging is samengevat, kunnen wij voor de inhoud geen aansprakelijkheid aanvaarden. Alle informatie is dan ook “zonder garantie”.

verdere thematisch relevante artikelen

De airconditioning van de auto gaat staken? Dat zou het probleem kunnen zijn!

Suiker in de tank = totale schade aan de motor?

Verwijder krassen van snelheidsmeter etc

Onderhoud van loodzuuraccu's? Dat is hoe je het doet! (9)

Onderhoud van loodzuuraccu's? Dat is hoe je het doet! (2024)
Top Articles
15 Vintage Christmas Candy Recipes to Make This Holiday Season
Panera Bread Copycat Recipes - CopyKat Recipes
Omega Pizza-Roast Beef -Seafood Middleton Menu
Swimgs Yuzzle Wuzzle Yups Wits Sadie Plant Tune 3 Tabs Winnie The Pooh Halloween Bob The Builder Christmas Autumns Cow Dog Pig Tim Cook’s Birthday Buff Work It Out Wombats Pineview Playtime Chronicles Day Of The Dead The Alpha Baa Baa Twinkle
Beautiful Scrap Wood Paper Towel Holder
Gunshots, panic and then fury - BBC correspondent's account of Trump shooting
Fnv Turbo
MADRID BALANZA, MªJ., y VIZCAÍNO SÁNCHEZ, J., 2008, "Collares de época bizantina procedentes de la necrópolis oriental de Carthago Spartaria", Verdolay, nº10, p.173-196.
Cape Cod | P Town beach
Helloid Worthington Login
Conduent Connect Feps Login
Newgate Honda
Sport Clip Hours
[Birthday Column] Celebrating Sarada's Birthday on 3/31! Looking Back on the Successor to the Uchiha Legacy Who Dreams of Becoming Hokage! | NARUTO OFFICIAL SITE (NARUTO & BORUTO)
Aldi Sign In Careers
Ruben van Bommel: diepgang en doelgerichtheid als wapens, maar (nog) te weinig rendement
Decosmo Industrial Auctions
ABCproxy | World-Leading Provider of Residential IP Proxies
Promiseb Discontinued
Ups Print Store Near Me
Sunset Time November 5 2022
Teekay Vop
Sadie Sink Reveals She Struggles With Imposter Syndrome
Southwest Flight 238
Hctc Speed Test
6892697335
Lacey Costco Gas Price
Login.castlebranch.com
Uncovering the Enigmatic Trish Stratus: From Net Worth to Personal Life
Greyson Alexander Thorn
Mark Ronchetti Daughters
Bfri Forum
Craigs List Tallahassee
Elanco Rebates.com 2022
Wake County Court Records | NorthCarolinaCourtRecords.us
Bozjan Platinum Coins
Lucky Larry's Latina's
The Best Carry-On Suitcases 2024, Tested and Reviewed by Travel Editors | SmarterTravel
AP Microeconomics Score Calculator for 2023
Polk County Released Inmates
Stafford Rotoworld
Google Chrome-webbrowser
Is The Nun Based On a True Story?
Indio Mall Eye Doctor
Ramsey County Recordease
Kjccc Sports
The Machine 2023 Showtimes Near Roxy Lebanon
Pas Bcbs Prefix
Race Deepwoken
Treatise On Jewelcrafting
Lorcin 380 10 Round Clip
Gainswave Review Forum
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated:

Views: 6570

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.