Dit succesvolle tuincentrum opent grote nieuwe winkelruimte: 'We breiden constant uit' - indebuurt Den Haag (2024)

Op de rand van Den Haag en het Westland ligtTuincentrum Ockenburgh, een groene oase van duurzaamheid. Wat ooit begon als een bescheiden kwekerij, opgericht door twee gedreven ouders, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een waar begrip in Den Haag. Vandaag de dag wordt het gerund door twee van de vier zonen, Juriën en Maarten. Gedreven door een diepgewortelde ambitie, koesteren zij grootse plannen om hún familiebedrijf te transformeren tot het meest duurzame tuincentrum van Nederland.

Het assortiment van Tuincentrum Ockenburgh bestaat uit een uitgebreid aanbod groen en een variëteit aan prachtige (handgemaakte) cadeau’s. Zorgvuldig samengesteld, waarbij ze een podium bieden aan lokale Haagse ondernemers. Denk aan de kaarsen van Den Haag Werkt en de bijzondere chocolade van De Haagsche Cacaofabriek. Maar ook de bloeiende plantenarrangementen gemaakt door Nicole, de moeder van de broers. Unieke en duurzame geschenken, perfect voor Moederdag bijvoorbeeld.

Vernieuwing Tuinmeubel en BBQ-winkel

Sinds de overname van de broers gebeurt er veel bij Tuincentrum Ockenburgh, zoals de vernieuwing van de Tuinmeubel en BBQ-winkel. Weber en The Bastard waren al onderdeel van het BBQ-assortiment en daar is het bekende merk Big Green Egg aan toegevoegd.

Uniek als tuincentrum heeft Tuincentrum Ockenburgh een aparte Tuinmeubel en BBQ-winkel aan de achterzijde van het parkeerterrein met 2 verdiepingen. Ruim 800m2 is ingericht met een groot assortiment aan tuinmeubelen en BBQ’s. Veel luxe grote modellen wisselen zich vanaf dit jaar ook af met toegankelijkere modellen voor een kleinere tuin en balkon.

Lees verder onder de foto >

Groei in groen

Naast de vernieuwing van de Tuinmeubel en BBQ-winkel opende Tuincentrum Ockenburgh recent met trots een nieuwe kas van 500 vierkante meter. Een uitbreiding die het assortiment groen bijna verdubbeld. Denk aan vaste planten, kleurrijk perkgoed, fruitbomen, kruiden, eetbare planten en nog veel meer.

Maar het tuincentrum is meer dan alleen een plek om planten te kopen. Het ouderlijk huis, nu een integraal onderdeel van het tuincentrum, fungeert inmiddels als showroom en workshopruimte. Hier, waar Juriën en Maarten zijn opgegroeid en ruim 25 jaar hebben gewoond, vinden nu inspirerende workshops en lessen plaats. Van training over moestuinen en kruiden tot het maken van prachtige schilderijen van mos.

Lees verder onder de foto >

Elke tuin, een groene en duurzame tuin

Naast het organiseren van workshops en het aanbieden van een divers assortiment aan duurzame producten en planten, zetten Juriën en Maarten zich in om mensen te begeleiden bij het verduurzamen van hun eigen tuinen. Ze geloven in het principe van “tegel eruit, plant erin” en moedigen klanten aan om verharde oppervlakken te vervangen door groen.Zo heeft Tuincentrum Ockenburgh samen met duurzaam Den Haag op één dag 1700 tegels ingewisseld voor duurzame planten!

Op de socials komen geregeld interessante posts voorbij met deskundig advies en inspirerende voorbeelden. Hiermee willen ze iedereen aanmoedigen om actief deel te nemen aan deze groene revolutie, één tuin tegelijk.

Een groene toekomst

Maar wat maakt Tuincentrum Ockenburgh echt bijzonder? Het antwoord ligt in hun streven naar duurzaamheid op drie grote pijlers. Allereerst streven ze naar CO2-neutraliteit, met innovatieve oplossingen zoals warmtepompen en een vloot van elektrische auto’s. Ten tweede omarmen ze circulariteit, waarbij producten worden teruggenomen en hergebruikt. Zo wordt rond de kerstperiode, de oude kerstversiering van de één een mooi kerstpakket voor een ander.

Tot slot richten ze zich op het verduurzamen van hun assortiment. Waarbij maar liefst 93% van de planten voldoet aan het MPS-keurmerk, wat staat voor de meest duurzame teeltmethoden. Op de tafels in de winkel kun je zien welke planten vriendelijk zijn voor bijen, vogels en ander flora en fauna.

Een groene missie, een duurzame visie

Die duurzaamheid klinkt door in alles. Voor Juriën en Maarten is het namelijk geen hype. Het is een levensstijl. Duurzaamheid heeft de koers van Tuincentrum Ockenburgh flink bepaald. Hun visie is duidelijk: een harmonie tussen mens en natuur waarbij het verduurzamen van de tuin prioriteit is. Het tuincentrum voorziet hierbij niet alleen in prachtig – duurzaam – groen, maar ook in kansen voor mensen.

Het team van Tuincentrum Ockenburgh bestaat uit een diverse enthousiaste groep collega’s. Waar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op verschillende manieren een kans krijgen. Dit is niet alleen een zakelijke keuze, maar het weerspiegelt hun diepgaande betrokkenheid bij de gemeenschap. Zo biedt het tuincentrum stages aan voor kinderen met lichte beperkingen.

Lees verder onder de foto >

Groen voor iedereen

Dus, ben je op zoek naar een prachtige aanvulling voor je tuin of een betekenisvol cadeau? BijTuincentrum Ockenburgh vind je het allemaal. Van prachtige planten tot handgemaakte lokale producten, geef dit jaar een cadeau dat niet alleen mooi is, maar ook goed doet voor de planeet.Laat je inspireren door een passie voor duurzaamheid en groei mee naar een toekomst vol groen.

Stap binnen bij Tuincentrum Ockenburg in Den Haag. Het is heerlijk rustig winkelen op de koopavonden, iedere donderdag en vrijdag tot 20:00. Een perfecte moment om je Moederdag cadeau te kopen of ter voorbereiding op een zonnig weekend, planten inslaan voor de tuin en het balkon.

Dit succesvolle tuincentrum opent grote nieuwe winkelruimte: 'We breiden constant uit' - indebuurt Den Haag (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 5801

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.